Tulip Gebruikers Vereniging
Tips en trucs

HomePagina

Tulip-modellen

Diagnose-versies

Gebruikersdagen

Te koop / gezocht

Externe links

Download-pagina

Nieuws van het bestuur

Tulip Contact

Tips en trucs

Geheugenuitbreiding

Processor upgradenOpzoeken specificaties van harddisks

Hard Drive Tech Specs! V3.0 is te downloaden vanaf Useless Software Archive.


Oudere (Tulip-) software

Mogelijk vindt u bruikbare software op BetaArchive.


Teleget 2.17

Wie een Tulip ML5 notebook bezit en software download van de Tulip-site kan het volgende probleem krijgen: "Nu probeer ik een zevental disk images naar diskette te schrijven. Deze images heten ML5_D1.EXE t/m ML5_D7.EXE. Als ik ze draai dan produceren ze bestanden met de extensie TD0. Na gezocht te hebben op Internet kwam ik erachter dat dit Teledisk images zijn. Ik heb Teledisk versie 2.16 gedownload en geprobeerd. Ik krijg echter de melding "Error in ML5_D3.TD0 File CRD error. Press any key to exit.". Wie weet een oplossing?"

Op onze Download-pagina staat Teleget versie 2.17 , komt ook bij Tulip vandaan. Heb ik getest op de eerste diskette en die komt er goed uit. Wel een beetje lastig met lange bestandsnamen en een programmaatje dat alleen 8.3-formaat ondersteunt.... Weer als vanouds!CD-ROM-speler inbouwen

Wilt u een CD-ROM-speler inbouwen in een Tulip de- of tr-kast (bijvoorbeeld met 486 of Pentium 1 processor), dan zult u bemerken dat de ruimte waar hij in hoort te breed is. U hebt dan 2 plastic railtjes nodig die aan weerszijden van de speler geschroefd worden, waarna de speler precies op de juiste plek geschoven kan worden. Deze railtjes werden bij alle nieuwe computers meegeleverd, maar zijn vaak weggeraakt.


Windows 98 op TC-44

Hebt u een Tulip computer met een TC44-moederbord (bijvoorbeeld met Pentium 90 of 133 processor) ge´nstalleerd met Windows 98, dan zult u waarschijnlijk constateren dat het systeem na ca. 15-30 minuten vastslaat. De oorzaak is het geavanceerd energiebeheer van Windows. Verwijder "Ondersteuning voor geavanceerd energiebeheer" uit het onderdeel Systeemapparaten in Systeem van het configuratiescherm. Denk erom dat "Ondersteuning voor geavanceerd energiebeheer" na uitvoeren van de wizard Nieuwe Hardware in het configuratiescherm weer opgenomen wordt in Systeem. Bij gebruik van Windows 95 doet het probleem zich niet voor.


Alliance beeldschermadapter van TC-48

Wanneer u Windows installeert op een Tulip computer met een TC48-moederbord (bijvoorbeeld met Pentium 133 of 166 processor) wordt de beeldschermadapter (videokaart) niet herkend door Windows. Resultaat is dat er slechts VGA-weergave mogelijk is (16 kleuren en 640x480 beeldpunten). Oplossing is het opnieuw installeren van de beeldschermadapter, en wel als Alliance (Promotion) AT24. Het juiste stuurprogramma voor Windows 95, 98, ME en NT kunt u downloaden van onze Download-pagina. Voor Windows 2000 en XP is geen stuurprogramma voor de Alliance AT24 beschikbaar.


BIOS-update voor TC-44

Een mogelijke oplossing voor vage problemen met Tulip computers is het bijwerken van het BIOS door middel van een flash update.
Let er bij TC44-moederborden (bijvoorbeeld met Pentium 90 of 133 processor) goed op dat u de juiste versie gebruikt. Van de TC44 zijn er namelijk uitvoeringen met verschillende beeldschermadapters en verschillende levels van het moederbord. In het hardwareoverzicht dat op uw scherm verschijnt vlak voordat DOS/Windows opstart, kunt u zien of het een TC44-moederbord betreft en welke beeldschermadapter erop zit. Om het level te achterhalen kunt u het programma TLPINF.EXE gebruiken, dit is te vinden op onze Download-pagina. Na het uitpakken vindt u meegeleverde instructies. Vergeet niet tijdens het opstarten op F3 te drukken om de schrijfbeveiliging van het flash-BIOS uit te schakelen.
© 1996-2003 TGV.