Tulip Gebruikers Vereniging
Vraag & aanbod

HomePagina

Tulip-modellen

Diagnose-versies

Gebruikersdagen

Vraag & aanbod

Externe links

Download-pagina

Nieuws van het bestuur

Tulip Contact

Tips en trucs

Geheugenuitbreiding

Processor upgraden


U kunt hier overtollige Tulip-apparatuur aanbieden of onderdelen enz. vragen. Opgave bij de webmaster.
Foto's worden kosteloos meegeplaatst.
Datum Omschrijving Contactgegevens
9 maart 2020 GEZOCHT: Voor mijn Tulip PC Compact 2 zoek ik een of meerdere originele Tulip-muizen, mogen ook defect zijn. Met grijs logo, zoals op de foto.
plaatje
J. van Vlaanderen.
10 feb. 2020 GEZOCHT: Mijn naam is Meike en samen met een enthousiaste groep produceer ik een afstudeerfilm van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De film speelt zich af in 1994 en hiervoor zoeken we een Tulip pc uit 1994. Wie heeft zo’n soort computer en zou deze een dagje beschikbaar willen stellen voor onze film? Ik hoor graag van u! Meike van Engelen.
8 feb. 2020 AANGEBODEN: mijn Tulip Vision Line dt 5/200. Hij mag gratis opgehaald worden. De laatste keer dat ik hem aandeed werkte hij nog gewoon. Ik vermoed een keurige PC met Windows 98 erop.
plaatje
VERGEVEN
24 jan. 2020 AANGEBODEN: een Tulip Vision Line dc386sx zonder toebehoren.
plaatje
VERKOCHT
13 dec. 2019 AANGEBODEN: een Tulip SX compact 2, inclusief origineel toetsenbord en scherm.
plaatje
VERKOCHT
3 dec. 2019 GEZOCHT: een voeding voor een Tulip Compact 3. Origineel of alternatief beide welkom. Michel Gerrits.
21 nov. 2019 TE KOOP: Tulip pc Compact 2

Roy Kleissen.
4 nov. 2019 GEZOCHT: Ik ben op zoek naar een Tulip System I DOS bootdiskette. Of een diskimage die ik op een Gotek kan gebruiken.Zou iemand mij daarmee kunnen helpen? Kris Garrein.
12 sep. 2019 GEZOCHT: voor de Tulip LT 286 ben ik op zoek naar een Expansion box.Hij mag defect en incompleet zijn. Het is ter aanvulling op mijn Tulip LT 286 uit 1989. De box bestaat, wordt in verschillende documenten genoemd. maar ik heb ze nooit gezien.De box biedt ruimte aan 2 ISA-sloten samen met een aansluitkaart voor op de Expansion Port. Enige hints of tips zijn welkom!
Sonny van der Laars,
06-21220857.
7 August 2019 WANTED:I worked for Tulip in UK, Germany and Den Bosch between 1989 and 1993. I now live in New Zealand and have recently started collecting vintage computer related items, mainly from my Tulip days. I would love to get hold of any of the Tulip PC's, workstations or towers from that era. If anyone has any of these or items that may be of use (keyboards, manuals, diskettes etc), please let me know. I will cover all costs to get shipped to NZ of course. Alan Russell.
10 juli 2019 GEZOCHT: technische details/ informatie over de Tulip monitoren die geleverd zijn met de PC Compact 2 en de AT Compact 3. Mocht iemand ook nog de documentatiemapjes en andere toebehoren over hebben van de AT Compact 3 dan houd ik me hier graag voor aanbevolen. Ik heb door de jaren heen een aantal Tulip modellen gehad en verzameld, en ben nu actief de verzameling aan het uitbreiden om deze Hollandse glorie te behouden! Sonny van der Laars,
06-21220857.
6 July 2019 HELP WANTED: I am searching for the schematics of the Tulip lt-286. Especially the 20 pin layout and diagram of the internal modem port on the motherboard. Marc de Haan.
12 juni 2019 AANGEBODEN: Ik ben nog in het bezit van een aantal Tulip-zaken:
- Tulip SX Compact 2 met monochrome monitor (zonder toetsenbord)
- Handboeken, o.a. MS-Windows en MS-DOS
- Diskettes 3½” Windows-386 2.1, MS-DOS 4.01, Utlities, Diagnostics
- In de 1980-er jaren had ik een computerwinkel met Tulip-dealerschap. Uit die tijd heb ik nog twee posters in lijst met Tulip computers erop.
E.e.a. is gratis af te halen in Haarlem.
VERGEVEN
21 maart 2019 AANGEBODEN: Bij het opruimen van mijn bureau kwam ik een zilveren Tulip-speld tegen, gekregen bij 10 jaar trouwe dienst. Als ik een van de TGV’ers er een plezier mee kan doen hoor ik dat graag ... Joep Maas.
21 feb. 2019 AANGEBODEN: kwam deze Tulip pb 386sl nog tegen op zolder. Hij mag weg tegen elk aannemelijk bod. Heb er geen floppy's bij en de batterij werkt niet. HDD is nog goed.
VERKOCHT
12 Dec. 2018 HELP WANTED: I have a Tulip nb 486sx notebook with 486sx-25 MHz, 4 MB RAM, grayscale LCD, as shown on TulipGV.nl.
Question 1: Does it have L2 cache? How much L2 does it have? If it does not have L2 cache, can I add some, what model and how?
Question 2: What type of memory do I need to upgrade it to 8 MB? I know I need 2x 2 MB RAM chips, but what type/model?
Mehdi Mehdi-zade.
12 Dec. 2018 HELP WANTED: I need help for restoring two vintage Tulip PC's. A Tulip system pc compact and a Tulip pc compact 2. The hard disks and 5.25" floppy's are not in working order. I'm looking for motherboard configuration and jumper settings, PC manuals and (some) original operating system. For the pc system compact mostly there is no information/settings anywhere. Any help will be valuable. Dedousis Periklis.
7 jan. 2019 AANGEBODEN: een Tulip LT286 waarvan de harde schijf en de accu defect zijn. Hij bevindt zich in de originele leren laptopkoffer (op zich al een collectors item). Er zitten diskettes bij met DOS 4.01 en Windows 2.03. Als een liefhebber zich meldt, mag hij hem hebben voor wat hij ervoor over heeft.
VERKOCHT
9 dec. 2018 GEVRAAGD: om mijn collectie van Tulip Computers completer te maken, heeft iemand nog de boekjes/floppy disks van de volgende Windows-versies? Liefst Nederlands, kopieën zijn prima.
- Windows 2.1/386 (bijv. bij AT386 SX/DT-reeks rond 1989/90)
- Windows 3.1 (bijv. bij SX Compact 2/AT Compact 3-reeks rond 1992/93)
Nick Huitema.
6 nov. 2018 AANGEBODEN: mooie overcomplete Tulip Compact 2 uit 1987. Met 640 kB werkgeheugen en 20 MB MFM HD en heel veel meer, zoals originele software en documentatie. Er zit een VGA ISA-kaart in voor moderne schermen en de orginele DGA Kaart zit er ook bij. De 2e pc is ooit als reserve gekocht maar nooit gebruikt en die draait nu niet. Is helemaal te testen bij ophalen, 100% goed. Zonder de LCD-monitor, gezien de hoeveelheid alleen ophalen.
VERKOCHT
1 okt. 2018 AANGEBODEN: een antieke laptop, een Tulip lt 286. Specificaties: 286 processor, 1 MB geheugen (ingebouwd, er zijn 4 lege SIMM-sloten), 40 MB harddisk, 3,5 inch floppydiskdrive, zwart/wit VGA-scherm. Bij dit letterlijk zware geval heb ik de originele koffer nog. Er zijn duidelijke gebruikerssporen aanwezig, maar technisch gezien lijkt het apparaat in orde. De accu is nog aanwezig maar functioneert niet meer. Geen boekjes of disks. Ik lever hem met een kale MS-DOS-installatie. Voor de liefhebber, t.e.a.b.
VERKOCHT
10 sept. 2018 GEVRAAGD: om mijn collectie van Tulip Computers completer te maken, heeft iemand nog de boekjes/floppy disks van de volgende Windows-versies? Liefst Nederlands.
- Microsoft Windows 1.xx/1.02
- Microsoft Windows 2.x
- Microsoft Windows 3.x
Nick Huitema.
10 sept. 2018 GEVRAAGD: ik heb een Tulip EGA kleurenmonitor waarvan de aan/uit-schakelaar defect is. Ik ben opoek naar zo'n schakelaar. Is er iemand die mij daaraan kan helpen, of wellicht een tip heeft? Dank! Matheos van den Brom,
030-8906811.
30 aug. 2018 GEVRAAGD: Momenteel ben ik druk bezig met de voorbereidingen van een nieuwe speelfilm: 'Baantjer'. De Cock, met ceeooceekaa, komt terug, maar dan in een nieuwe jas. Het decor wordt gevormd door de roerige jaren '80 in Amsterdam. Waldemar Torenstra zal de hoofdrol van De Cock vertolken. Millstreet films produceert deze film.
Ik ben verantwoordelijk voor de aankleding van de set. Een van de hoofdlokaties is het politiebureau. Hiervoor ben ik hard opzoek naar een set tekstverwerkers uit ommenabij 1980. Mij werd het merk Tulip getipt. Zijn er nog oude computers/ elektrische schrijfmachines bewaard? Is het mogelijk daarvan gebruik te maken voor filmdoeleinden?
Jonneke Crezée, art department Baantjer - Millstreet films,
06-19476840.
26 aug. 2018 GEVRAAGD: een Tulip Vision Line DC/DT series, met 486DX processor. Deze hadden we vroeger ook, en het is een soort icoon uit mijn jeugd. Ou Tannu.
18 aug. 2018 GEVRAAGD: Ik ben in bezit van een Tulip 468sx laptop. Deze hebben wij vroeger tweedehands gekocht, rond 1995 en even later heb ik de laptop gekregen van mijn ouders. Ik zelf was toen nog maar rond 8 jaar, Dus ermee opgegroeid zeg maar. Altijd zuinig mee geweest, Pas geleden heb ik hem nog weer aan gehad maar helaas is de hardeschijf defect gegaan.
Opstarten via opstartdiskette kan nog wel. Er zit oorspronkelijk een 80mb hardeschijf in, vervanging lijkt nergens meer aan te komen. Als oplossing een 44 pin CF>IDE adapter gekocht, Ik had nog een Compact flash card van 512mb & 1gb liggen, Maar deze pakt de laptop niet, Bios geeft aan onbekend hardeschijf gevonden, En toont 0mb, Fdisk kan er ook niks mee. Ik heb al geprobeerd het compact flash kaartje voor te bereiden door middel van VMWare workstation op een 2e pc, Het kaartje is getest, MS dos wordt opgestart (Bootsectors / partitie actief etc). Enige wat het kan zijn is dat de CF kaartjes veel te groot zijn. Ik heb inmiddels een 128mb besteld en wacht nog tot die binnen is.
Het zou tof zijn als iemand mij kunnen assisteren / tips om de laptop weer aan de gang te krijgen. Ik vind het leuk om een oude laptop intact te houden mede omdat ik ermee “opgegroeid” ben. Ik zelf ben ICT-er van beroep maar deze materie is eigenlijk nog “van voor mijn tijd”.
Daarnaast zoek ik de drivers voor Windows 3.11 van deze machine. Ik dacht ook dat de grafische kaart wel 256 kleuren aankon in Windows 3.11, Het scherm is natuurlijk in grijstinten. Ik heb vroeger ook nog Windows 95 (diskette versie) erop gehad, Maar natuurlijk wil ik hem weer orgineel hebben.
Sander Bijker.
9 aug. 2018 AANGEBODEN: Ik heb nog een Tulip NB 286 staan, inclusief externe adapter. Zou iemand daarin geïnteresseerd zijn?
VERKOCHT
15 juli 2018 GEVRAAGD: een Tulip kleurenmonitor.
Mathijs Gaulhofer.
28 april 2018 HULP GEVRAAGD: Ik ben in het bezit van de Tulip-monitor op bijgevoegde foto's. De monitor heeft een VGA-aansluiting, maar bij het opstarten van (een versie installatie van) Windows 3.11 slaat het beeld op tilt. Is het zo dat deze VGA-monitor niet in staat is om een resolutie van 640x480 met 16 kleuren weer te geven? Ik was in de veronderstelling dat elke VGA-monitor dat zou kunnen.
Naar wat ik heb gevonden is deze blijkbaar geproduceerd voor Tulip door Philips. Het uiterlijk is ook typerend voor Philips-monitoren. Met het modelnummer van Tulip vind ik niets over de specificaties. Zou er iemand bij de gebruikersgroep zijn die er meer van weet?
Inmiddels geeft hij goed beeld in Windows 3.11, na het installeren van de drivers van de grafische kaart. Het opstartlogo ziet er echter nog steeds op die manier uit, en Windows 95 gaat ook niet goed.
GEHOLPEN
21 april 2018 GEVRAAGD: wegens een defect moederbord ben ik op zoek naar een Tulip Visionline DC 486. Liefst zonder batterij-lekkage uiteraard.
Tevens zoek ik een Tulip kleurenmonitor.
GEHOLPEN
16 maart 2018 AANGEBODEN: een Tulip notebook nb286. Geen accupack meer, wel externe voeding. Gratis af te halen in Zwaanshoek.
Rob Holdorp.
15 maart 2018 AANGEBODEN: Ik heb bij het opruimen van het kantoor de volgende PC gevonden: Tulip Vision Line dc486 dx/50i, 4 MB memory, 200 MB harde schijf, met Tulip keyboard en seriele muis. Werkend met Windows 95.
VERKOCHT
© 1996-2013 TGV.