Tulip Gebruikers Vereniging
Tulip-gebruikersdag 13 april 2002


Hier een impressie van de gebruikersdag in Utrecht:
Na de algemene ledenvergadering viel er van alles te beleven dit jaar!
De voorzitter, Jan van der Burg, had enkele Tulips 5/133 meegenomen en voorzag deze in Utrecht een van CD-speler, geluidskaart, Windows, enzovoort. Het installeren van Windows op een computer zonder CD-speler gaat hem intussen ook aardig af, daarvoor had hij zijn netwerk in de lucht gebracht.
De secretaris van de TulipGV, Ronald Hillebrand, had enkele Tulip-laptops meegebracht. Door uitwisselen van onderdelen probeerde hij er eentje weer werkend te maken, hierbij werd hij aardig op de vingers gekeken...Geachte leden,


hierbij een verslag van de gebruikersdag van zaterdag 13 April 2002.

Om 11.00 uur begonnen wij met de ledenvergadering, waar diverse belangrijke punten voor de vereniging behandeld zijn, zoals contributie die door diverse leden nog niet is betaald. Hiervoor worden nogmaals de mensen aangeschreven om toch nog te betalen. Mocht dit niet het geval zijn dan halen wij ze van de ledenlijst af en kunnen zij geen beroep meer doen op onze service op het internet. Daar de stuurprogramma`s achter een wachtwoord zitten, kunnen deze ex-leden alleen nog op de openbare pagina`s kijken.

Ook is er een bestuurswissel gekomen. Peter Dijs is afgetreden en Ronald Hillebrand had geen tijd meer om als secretaris werkzaam te zijn maar heeft de taken van Peter Dijs over genomen. Ook hebben wij een nieuwe secretaris en wel Tjark van Dam. Het bestuur bestaat nu dus uit:

Voorzitter en Helpdesk : Jan van der Burg
Secretaris: Tjark van Dam
Penningmeester : Andre Bosch
PR-man: Ronald Hillebrand
Website en helpdesk: Michiel Hooijberg

Mocht U vragen hebben dan kunt U contact opnemen met Jan van der Burg onder telefoonnummer 0113-573204 of 06-29058681 of per e-mail : j.vanderburg@hetnet.nl.
Na de jaarvergadering was er weer gebruikersdag en ik kan U vertellen dat diegene die geweest zijn de nieuwe pc van Tulip hebben gezien. Een degelijk apparaat dat in elke huiskamer geplaatst kan worden, want het is klein en mooi afgewerkt en heeft een ruimte van ongeveer een beeldscherm waar alle vernufte snufjes inzitten. Verdere informatie kunt U zo snel als mogelijk bewonderen op deze website.
Ook waren er mensen die hun PC niet konden opstarten of onderdelen nodig hadden. Deze mensen gingen blij weer huiswaarts want onze vereniging bestaat voor de ongemakken die ze meebrengen. Ik hoop dat er de volgende gebruikersdag meer mensen aanwezig zullen zijn zodat we nog meer mensen kunnen helpen.

Met vriendelijke groeten en de mensen die deze dag geholpen hebben mijn hartelijke dank,

Jan van der Burg
voorzitter


Peter Dijs, de PR-man van de TulipGV, had bij Tulip in Amersfoort een demonstratie-exemplaar van de nieuwste Tulip opgehaald. Dit is de Tulip Vision Line EX, met een Pentium 4-processor. Het moederbord met toebehoren zit ingebouwd achter het LCD-scherm. In de voet zitten o.a. de voedingseenheid en de luidsprekers.
Een James Bond-film draaide prima op de EX. Het toetsenbord en de muis zijn draadloos, zodat in de standaardconfiguratie slechts 1 kabel nodig is (voor spanning).
Door diverse bezoekers werd de EX eens grondig bekeken, voor sommigen was het gelijk een kennismaking met Windows XP.
Na jaren weer eens op een Tulip gebruikersdag: een Tulip Extend uit 1986, en een Tulip System I uit 1984. Beide waren meegebracht door de webmaster, Michiel Hooijberg (met dank aan Jan Klaver, de oud-voorzitter), en werkend te zien. Het afwijkende karakter van deze machines was in 1986 aanleiding voor de oprichting van de TulipGV.
Uw webmaster en de penningmeester, André Bosch, proberen een harde schijf voor de System I aan de praat te krijgen. Dit lukte overigens niet, achteraf bleek er alleen een diskettestation in te zitten...
Hans van Beek zit de System I eens te vergelijken met zijn Pentium III-machine. Waar is de muis nou?

Hopelijk tot ziens op de volgende ledenvergadering annex gebruikersdag!© 1996-2002 TGV.

Terug naar de pagina Tulip-gebruikersdagen