Tulip PC Compact 2

De Tulip PC Compact 2 is het vervolg op de Compact en Entend.
Op 9 september 1987 introduceert Tulip Computers de Tulip PC Compact 2 als opvolger van de Tulip System PC Compact. De Tulip PC Compact 2 is ontworpen voor de onderkant van de Europese micro-computermarkt, een toendertijd uiterst concurentiegevoelig marktsegment.
De NEC V20 microprocessor vormt het betrouwbare hart van Tulip PC Compact 2. De kloksnelheid is naar keuze schakelbaar (4,77 / 7,15 / 9,54 MHz); het systeem behoort tot de snelste van haar generatie. Het systeem beschikt over 5 slots en heeft standaard op het moederbord 640 Kb intern geheugen, een floppy controller met high density (!) support, een real time clock/kalender, mouse interface, een seriele poort en een parallelle poort.
Door toepassing van de inhouse ontwikkelde ASIC's is het mogelijk geworden een zeer compact systeem te bouwen. Qua afmetingen is het systeem beduidend kleiner dan soortgenoten in de markt. Standaard wordt het systeem geleverd met een DGA video adapter, doch tegen meerprijs is ook een EGA compatible adapter (TEVA) leverbaar. Compleet met besturings software alsmede Windows, Write en Paint van MicroSoft wordt het systeem in 1988 geleverd in de standaard configuratie (20Mb HDU, 360Kb FDU en DGA-monochrome) tegen de prijst van HFL 4490,= (excl.BTW).

De Tulip PC Compact 2 is het paradepaardje van computerminnend Nederland. Dit produkt zal het omslagpunt worden voor Tulip. Eind 1987, begin 1988 wil het bedrijfsleven in ons land haar werknemers massaal aan de computers hebben. Men organiseert daartoe zogenaamde PC-Prive projecten. De werknemers kunnen tegen een gereduceerd tarief kiezen uit een aantal prachtige configuraties. Olivetti en Tulip lopen voorop in de PC-schuifpartij. Tulip heeft in zeer korte tijd enorm veel computers afgezet. De fabriek draaide 7 dagen per week en partijen computers bedoeld voor de engelse markt werden terug gehaald om maar aan de vraag te kunnen voldoen.

Terug naar het modellen-overzicht