Tulip System PC Compact

De Tulip System PC Compact is met de Extend het vervolg op het succes van de System I.
Toen bleek dat IBM de trend had gezet op het gebied van de Personal Computer was het voor veel computerbouwers een must om een compatible systeem op de markt te zetten. Tulip ontwikkelde in eerste instantie twee machines die hiervoor in aanmerking kwamen. De Tulip System PC Compact was er een van. Een machine opgebouwd rond de INTEL 8088 8MHz. Standaard bevatte het systeem 256Kb RAM geheugen. Als video-controller werd er gekozen voor een MAGDA (Monochrome and Graphics Display Adapter). Een standaard systeem werd verder voorzien van twee 40 tracks 5,25" diskdrives en eventueel een 10,27Mb Harddisk.
De Compact 1, zoals de machine in de wandelgangen werd genoemd, draaide standaard onder MS-DOS 3.21. Uitbreidingsmogelijkheden waren er alleen door gebruik te maken van een expansie bus.
Als Tulip rond het eind van 1987 drie andere troeven op de markt heeft wordt de produktie van de Compact 1 gestaakt. De magazijnen worden leegverkocht en daarna is het over. Het bedrijf zal dan nog zeven jaar support blijven geven.

Terug naar het modellen-overzicht