Tulip AT 386 SX

De Tulip AT 386 SX met SCM.

In september 1988 komen in het Amsterdamse Okura hotel drie zaken aan de orde: Tulip introduceert de Tulip AT 386SX, Tulip gaat meedraaien in het EISA project, Tulip kondigt de Tulip System 2 aan (een 16MHz 80386SX systeem dat moet aansluiten bij de PS/s lijn van IBM met als belangrijkste verschil 4 MCA compatible slots - het VEGA-systeem zal rond de 9500 gulden gaan kosten).
De afwachtende houding met het op de markt brengen dit System 2 heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat het inderdaad niet op de markt is verschenen. De geintroduceerde 80386SX was echter wel een succes:
Met behulp van de eerder ontwikkelde VLSI-technologie en de zogenaamde ASIC-chips is deze computer rond de 80386SX microprocessor een uiterst sterke troef in de slag om de professionele micro-computermarkt. Dankzij de Intelligent Keydisk Support is de machine in staat om software automatisch op de juiste snelheid af te lezen zodat software dat ontworpen is voor de 8086/8088 en 80286 zonder problemen zal functioneren.
Vernieuwend in dit systeem is het door Tulip ontwikkelde SCM (System Control Management). Vanuit het toetsenbord zijn hierdoor alle belangrijke functies in de Tulip te regelen, controleren en beveiligen.
De belangrijkste systeemfuncties zijn een programmeerbare tijdschakelaar voor het uitschakelen van het systeem, een mogelijkheid om een applicatie het systeem te laten uitschakelen en een power down signaal voor netwerkservers.
Via een LCD-shermpje aan de voorzijde van het systeem kan de systeemmanager precies zien wat hij moet doen. Systeemfuncties kunnen worden beveiligd door middel van een password.
De Tulip AT 386SX heeft standaard 1 Mb intern geheugen. Voor bepaalde applicaties kan door de geintegreerde EMS-support en de LIM EMS driver het geheugen uitgebreid worden tot 5 Mb op het moederbord (max 16Mb in totaal).
Standaard is de AT 386SX voorzien van een DGA-video adapter, een 40Mb HDU, een 3,5"/5,25" FDU en een monochrome beeldscherm. Deze configuratie kost dan HFL. 9550,= (excl.BTW)


Terug naar het modellen-overzicht