Impression Line

Deze lijn maak gebruik van dezelfde basis-techniek als de Vision line modellen, met mogelijk per model enige verschillen, minder faciliteiten, zoals b.v geen netwerk- controller, geen hardlock.
De behuizingen voor deze lijn is duidelijk verschillend, evenals de benamingen van de modellen. De Impression-line bestaat uit de volgende modellen:

"Compact" in de uitvoeringen 486sx/25 486dx-2/50 en 486dx-4/100 MHz
"Extend" in de uitvoeringen 486sx-2/50 486dx-2/50 en 486dx-2/100 MHz
"Comfort" in de uitvoeringen 486dx-2/66 en 486dx-4/100 MHz.


Voor beide lijnen is er een aantal configuratie keuzes mogelijk zoals: harddisk-capaciteiten, geheugen omvang, wel of geen extern cache geheugen, CD-ROM speler ingebouwd, enz.

Wat als eerste opvalt is dat er voor het configureren van de systemen GEEN diagnose floppy meer nodig is. Het configureren gebeurt nu volledig middels een BIOS Set-up. Hierin krijgt men net zoals bij diagnose een menu op het scherm met daar boven in een z.g.n. status-balk met een 4 tal keuze mogelijkheden. De eerste keuze mogelijkheid geeft meteen de belangrijkste instellingen op het scherm. Hierin kunnen de meest essentiele componenten ingesteld worden, zoals Datum en Tijd, floppy-station(s), Harddisk(s). De meeste items hebben een onderliggend keuze-menu wat na selecteren en bevestigen met zichtbaar wordt. Vele van de keuze-items hebben in een box rechts op het beeldscherm een help/omschrijving van het gekozen item.

Nieuw in deze systemen is dat er voor harddisks een aantal items extra geselecteerd en ingesteld kunnen worden. Omdat de harddisk interface op de local-PCI-bus is aangesloten, kan hier afhankelijk van het model voor 32-bit I/O mode worden gekozen. Ook is afhankelijk van het gebruikte type harddisk een PIO-mode te selecteren of kan door het systeem zelf de beste mode gekozen worden. Ook is het mogelijk delen van de BIOS te herprogrammeren. Dit is optioneel en men heeft hiervoor een Software Tool nodig, plus bestanden met de te her-programmeren data.


Op het gebied van systeem beveiliging is er in de BIOS-set-up het een en ander in te stellen, wel is dit uiteraard te beveiligen door een Paswoord, zodat onbevoegden dit niet kunnen wijzigen. Nieuw is ook de mogelijkheid om het boot-deel van het besturingssysteem tegen schrijven te beveiligen, zodat een virus hierop geen schrijf- operatie kan uitvoeren, het instellen van tijdsinterval waarbij een gebruiker er op attent gemaakt wordt dat er een backup gemaakt moet worden.

De systemen die worden uitgeleverd met een harddisk zijn voorzien van pre-installed software, bestaande uit MS-DOS 6.2 ; Windows for Workgroups 3.11. Deze worden bij eerste maal inschakelen van het systeem in een door de gebruiker te kiezen lands-taal , lands-code en toetsenbord indeling uitgepakt. Na deze procedure wordt de gebruiker in de gelegenheid gesteld om een Backup van de gečnstalleerde software te maken. De keuze mogelijkheden zijn: Meteen de backup maken ; Later de backup maken of Backup niet maken. Deze laatste keuze is natuurlijk niet aan te bevelen. Wordt gekozen voor de backup later maken, dan wordt bij de eerst volgende maal dat het systeem aangezet wordt, weer de keuze getoond voor het maken van een backup.

Wordt de backup gemaakt dan krijgt men de beschikking over een bootable set MS-DOS 6.2 diskettes, een volledige set Windows For Workgroups diskettes, verder nog een 4-tal diskettes waarop: Video-driver voor diverse software-pakketten waaronder Windows- drivers voor hogere scherm resoluties en kleuren. Drivers voor de PCI-bus chipset onder MS-DOS en Windows. Systeem configuratie diskettes ICU genaamd (ISA Configuratie Utility).


Terug naar het modellen-overzicht